YEDİTEPE İLKOKULU OKUL MECLİS BAŞKANINI SEÇTİ

YEDİTEPE İLKOKULU OKUL MECLİS BAŞKANINI SEÇTİ

Yeditepe İlkokulu, demokrasi kültürü temel alınarak gerçekleştirilen okul meclis başkanlığı heyecanı yaşandı.

Okul öğrenci meclisi seçimlerinin , öğrencilerimizin demokratik haklarından biri olan oy verme ve kendilerini temsil edecek üyeleri seçme becerilerini geliştirmek ve desteklemek açısından önemli olduğuna inanıyoruz. Bu yüzden okulumuzda bu çalışmaları titizlikle yürütmeye özen gösteriyoruz. .

Bu kapsamda  okulumuzda 2022-2023 Eğitim- Öğretim Yılı Öğrenci Meclis Başkanı ve üyeleri seçimi gerçekleştirildi..

Okul meclisi seçimleri, her sınıftan bir sınıf temsilcisi seçilmesiyle başladı. Oy çokluğuyla seçilen 52 sınıf temsilcisinden 10 öğrenci, okul başkanlığı için adaylıklarını koydular.

Başkanlık için aday olan öğrenciler 23-29  Eylül tarihleri arasında propaganda çalışmalarını yürüttüler.

29 Eylül Perşembe günü tüm sınıf temsilcileri oylarını kullandılar. Öğretmenleri gözetiminde gizli oy, açık tasnif yöntemiyle gerçekleşen oylama sonucunda 4/M sınıfından Deniz DEĞERLİ Okul Meclis Başkanlığına, 4/C sınıfından Ahmet Gökhan ATA  ise Okul Meclis Başkan yardımcılığına seçildiler.

Demokrasinin okulumuzda birebir örneğini yaşayan, oy veren öğrencilerimize, sandık kurullarında ve oy sayımında görev alan öğretmenlerimize teşekkür ediyor, başkanlık seçim çalışmalarını ciddiyetle yürüten aday öğrencilerimizi , başkan ve başkan yardımcısını   kutluyor, verimli bir yıl geçirmelerini diliyoruz.

30.09.2022 166